Katinkulta Openin pääsarja päättyi kotivoittoon – ”Varmasti viihdyttävää tennistä”

7.11.2021

Perinteinen Sotkamon tennisturnaus Katinkulta Open tuli päätökseen sunnuntaina. Kolmipäiväisessä kansallisessa turnauksessa ratkottiin mestaruus juniorisarja mukaan lukien seitsemässä sarjassa. Miesten kovimman eli A-sarjan vei nimiinsä sotkamolainen Sakari Vehkaoja.

– Turnaus sujui nousujohteisesti. Alkuun joutui vähän hakemaan peliformaattia, eli miten lähtee peliä rakentamaan, mutta pikkuhiljaa se sieltä sitten löytyi. Loppupeleissä tuli tosi hienoja palloja ja pisteet rakentuivat hyvin. Se oli varmasti viihdyttävää tennistä, Vehkaoja sanoi.

Hän mahtui pelaamaan myös B-sarjaa, jossa hävisi finaalin Kajaanin Tennisseuraa edustavalle Antti Jokiselle. Ensimmäisen erän Vehkaoja voitti 7-6, mutta toisen vei Jokinen 6-2. Ratkaiseva kolmas erä pelattiin tie-breakina 10 pisteeseen, ja sen vei Jokinen 10-4.

– Siinä sarjassa alkoi näkymään kahden sarjan kuorma, ja sen takia se ehkä sitten kaverille kääntyi, Vehkaoja pohti.

Vehkaoja toimii myös Sotkamon Tennisseuran päävalmentajana. Seuran edustajia turnauksen 58 osallistujasta oli 11.

– Tosi kiva nähdä, että oli näin paljon oman seuramme väkeä pelaamassa. Siellä oli ennen kaikkea tosi hienoja kasvutarinoita. Moni pysty kehittämään omaa peliään turnauksen aikana. Jos paineen alla pystyy löytämään omia kehityskohtiaan ja rakentamaan niille jotain uutta, se on tosi hienoa.

Turnauksen kilpailujohtaja Janne Huotari oli tapahtumaan tyytyväinen.

– Erityisen ilahduttavaa, että ensikertalaisia oli tosi paljon. Varsinkin oman seuramme väki oli aktivoitunut kilpailemaan, Huotari iloitsi.


Tulokset sarjoittain: https://www.tennisassa.fi/tournament/E47AE9BE-6AA0-460D-9A48-9CF1C31144E4