Tenniksen juhlaa hyvällä kotimenestyksellä

29.1.2023

Viikonvaihteessa kisattiin SoTsin kansalliset sekä junnujen että aikuisten puolella. Yhteensä 11:ssä sarjassa ratkotttiin mestaruudet.

Turnaus täyttyi monta viikkoa etuajassa, ja yhteensä mukana oli noin 100 pelaajaa. Kotiseura oli vahvasti edustettuna 16 pelaajan voimin. Lisäksi perheen pienimmät kisailivat softpallokisoissa, joissa nähtiin seitsemän innokasta ja hymyilevää osallistujaa. Pääsarjaan eli miesten A-sarjaan osallistui viisi pelaajaa, joista parhaaksi seuloutui finaalissa Sotkamon Tennisseuran Sakari Vehkaojan erin 2-1 (7-5, 3-6 ja 3. erän 10-tiebreak 10-4) kaatanut Kajaanin Tennisseuran Veikka Oja.
Sotsin edustajat olivat vahvasti esillä myös etenkin nelinpelissä, kun sekä naisten E-sarjan että miesten C- ja D-sarjan finaalissa nähtiin kotiedustusta. Naisten E-sarjan nelinpelissä oteltiin seuran sisäisesti, ja tällä kertaa paremmaksi osoittautui pari Outi Helkama – Säde Ohtonen. Helkama voitti myös naisten kaksinpelin E-sarjan. Miesten C:n nelinpelissä kotikentällään pelanneet Janne Huotari ja Juha Arffman joutuivat tunnustamaan paremmakseen joensuulaisparin Miko Piiroinen – Mika Purmonen erin 0-2 (4-6, 2-6). D-sarjan nelinpelissä Sotkamon Tennisseuraa edustavat Sampo Helkama ja Janne Haverinen kärsivät niukan finaalitappion erin 1-2 (4-6, 7-6 ja 3. erän 10-tiebreak 3-10).
Kolmipäiväinen turnaus eteni alusta loppuun erittäin sujuvasti ja hyvän palautteen kera. Kilpailujohtaja sekä Sotkamon Tennisseuran puheenjohtaja Janne Huotari oli iloinen urakan jälkeen, mihin vaikutti etenkin ”loppuun myyty” turnaus sekä oman seuran vahva edustus ja menestyminen.
– Oli kova juttu, että kaikissa nelinpelien finaaleissa oli Sotsin edustus. Juniorisarjat pelattiin fast four (kaksi erää 4 gameen) -periaatteella, ja se toimi turnauksen kannalta erinomaisesti. Kaikki meni hienosti, ja tästä on hyvä jatkaa seuraavaan turnaukseemme, joka todennäköisesti järjestetään kevään aikana tai viimeistään kesällä, Huotari sanoi.

Tulokset sarjoittain Tennisässästä (--> SoTSin kansalliset)